Williams Whirlwind

Voordat Pat Lawlor in 1992 The Addams Family ontwierp (ruim 20.000 stuks geproduceerd), heeft hij in 1990 voor het ontwerp getekend van onder andere Whirlwind (1990) en Funhouse (1990). De Whirlwind en de Funhouse genieten echter onze persoonlijke voorkeur boven de Addams. Ieder zijn smaak nietwaar?   
ww01.html

ww02.html

ww03.html
Dit exemplaar heeft slechts één jaar in de exploitatie gestaan en is in 1991 in het bezit gekomen van een liefhebber. Zestien jaar later is deze kast verhuisd naar de hyperballs gameroom.   
ww04.html

ww05.html

ww06.html
Deze Whirlwind verkeerde ineen meer dan uitstekende staat met zeer weinig gebruiksporen. Keurig speelveld en kabinet, heldere ramps, printen als nieuw, kortom een plaatje.  
ww07.html

ww08.html

ww09.html
Het kan echter nog mooier: de vorige eigenaar heeft in 1991 een NOS speelveld en een NOS plastic set gekocht. Beiden waren eveneens in bezit. Ondanks de meer dan uitstekende staat van deze flipper is besloten het oude speelveld te vervangen door het NOS speelveld en plastic set.  
ww10.html

ww11.html

ww12.html
Een flinke klus waar de nodige uurtjes in hebben gezeten. Maar het is het zonder meer waard geweest. Schitterend om een pinball van deze leeftijd in deze staat te zien.  
ww13.html

ww14.html

ww15.html

Deze flipper is onder andere voorzien van een Orbit plastic protectorset,  Cliffy hyperthin protectorset, mirror-glazed ballen, nieuwe lampen, nieuwe rubbers et cetera et cetera. Al het metaal (onder/boven) is gepolijst, geschuurd en/of in de tumbler geweest. Aan het kabinet is weinig gewerkt: het verkeerde in een uitstekende staat.

 

 
ww16.html

ww17.html

ww18.html
Bekijk hier de beelden van het project