Stern - Spiderman Black

       

Eerlijk gezegd hadden we de hoop al een beetje opgegeven om nog iets moois van Ritchie te zien. Het is onze favoriet als het gaat om flippers uit de jaren tachtig en negentig. Black Knight, Getaway, Terminator, Startrek, F-14 Tomcat om er maar eens een paar te noemen. De ontwerpen van Steve uit deze periode zijn stuk voor stuk echte toppers te noemen.   
spiderman01.html

spiderman02.html

spiderman03.html
Na deze periode werd het een aantal jaren stil. Toen kwam WPT en de dramatische poging Elvis Presley in een Stern kabinet tot leven te laten komen (2004). We begonnen het ergste te vermoeden. Maar gelukkig laat hij met Spiderman zien dat de oude meester het ontwerpen nog niet heeft verleerd. Steve Ritchie is back in business!   
spiderman04.html

spiderman05.html

spiderman06.html
In eerste instantie mocht een demo model de gameroom tijdelijk als verblijfplaats gebruiken. Na slechts enkele dagen waren we overtuigd: dit is een blijver. Daarom dit model snel ingeruild op een nieuw exemplaar. En een gelimiteerde speciale uitvoering: Spiderman Black.  
spiderman07.html

spiderman08.html

spiderman09.html
De Black editie heeft een aantal wijzigingen ten opzichte van de normale versie. Zo zijn de zwarte poten en siderails vervangen door verchroomde uitvoeringen. Het kabinet kent een andere kleurstelling evenals de translite. Het speelveld is identiek aan die van de normale versie.   
spiderman10.html

spiderman11.html

spiderman12.html
Onder het speelveld is een shaker motor ingebouwd. Tot slot wordt deze kast geleverd met een certificaat van authenticiteit. Dit certificaat vermeldt dat het gaat om één van de 500 geproduceerde exemplaren.   
spiderman13.html

spiderman14.html

spiderman15.html
Het laat echter na om aan te geven welk nummer het exact is. Jammer, dat had net even beter gekund... Het certificaat is getekend door Gary Stern, dat dan weer wel.  
spiderman16.html

spiderman17.html

spiderman18.html
Schitterende kast, uitstekende rulesheet, heerlijke flow en wellicht het belangrijkste: volgens de kenners  de eerste Stern met het Bally/Williams gevoel in de flippers. Het pinled display heb ik vervangen door een exemplaar van Vishay. Hier zie je hoe.