Stern - Shrek
 
       

Als je vraagt wat een flipperkast moet hebben om onze aandacht vast te houden dan is dat in ieder geval een uitstekende sound. En deze kast is daar nou zo'n typisch voorbeeld van. Jeff Powell is er goed in geslaagd om de filmmuziek van Shrek te bewerken voor deze topper van Stern. Het spelen op deze kast geeft je bijna het gevoel alsof je echt in de film zit.  
shrek1.html

shrek2.html

shrek3.html
Powell, waar kennen we die ook nog van? Precies, hij was ook verantwoordelijk voor de sound van de Big Bang Bar. Sympathieke vent met een eigen radioshow die ook veel gecomponeerd heeft voor arcade machines. Luister maar eens naar een interview met hem op Topcast.  
shrek4.html

shrek5.html

shrek6.html
Het ontwerp is van Pat Lawler die weer eens de kans kreeg de flippers precies in het midden te plaatsen. In het midden?  Menig designer situeert de flippers in het midden van de apron. Eigenlijk iets uit het midden dus, vanwege de plunger aan de rechterzijde. Lawler niet. Hij plaatst vaak aan de linkerzijde van het speelveld een extra inlane (Shrek, Addams Family), een plunger (Funhouse, Roadshow) of een ball lock (Wirlwind). 

 

 
shrek7.html

shrek8.html

shrek9.html
Oh ja. Mocht het je ontgaan zijn, Shrek is een remake van de Family Guy. Omdat dit thema nauwelijks bekend was in Europa maakte Stern deze make-over. En dat is maar goed ook!