Hyperballs Pinball Museum  


     
De flipperkasten uit de Hyperballs collectie staan opgesteld in vier aaneengesloten zalen. Deze automaten hebben (bijna) allemaal een exploitatie verleden. Zij verkeren echter allen, veelal na een grondige restauratie, in een perfecte conditie. 

In de eerste zaal (klik hiernaast op de foto) vinden we om te beginnen de zogeheten System11 generatie. F14-Tomcat, Whirlwind, Cyclone, Swords of Fury, Black Knight 2000 en Funhouse.

Daartegenover geplaatst bevindt zich de laatste generatie  flipperkasten van het roemruchte Bally/Williams merk. Cirqus Voltaire, Cactus Canyon, Medieval Madness, Congo, Scared Stiff, Monster Bash, Junkyard, No Good Golfers, Champion Pub en Attack from Mars.
Zonder twijfel een indrukwekkende line-up met goed doordachte ontwerpen met complexe en uitdagende rulesheets. Tegenwoordig nog zeer geliefd bij recreatieve spelers Ún wedstrijd spelers. 

 
     
     
 
     
     
In de tweede ruimte staan de flipperkasten opgesteld welke in het begin van de jaren negentig het meest populair waren. Zeer geliefd en in die tijd veel bespeeld  zijn bijvoorbeeld: The Addams Family, Indiana Jones en Star Trek. 

Andere flipperkasten in deze ruimte welke zijn geproduceerd onder licentie zijn bijvoorbeeld The Flintstones, Johnny Mnemonic, The Shadow, Corvette en Dirty Harry.

Minstens evenzo populair waren Fish Tales, White Water, The Getaway, Theatre of Magic, Jack*Bot, Roadshow en No Fear.

De kasten van deze generatie zijn nauwelijks nog te vinden (laat staan te bespelen) in een perfecte staat. Zij zijn uitgebracht in een tijd dat flipperen haar hoogtijdagen beleefde. De tand des tijds  heeft haar sporen dan ook achtergelaten op vele exemplaren.
Gelukkig is de Hyperballs collectie dit bespaard gebleven...

 
     
     
 
     
     
Dan de biljartzaal. Of beter gezegd, poolbiljartzaal. Deze ruimte geeft plaats aan een mooie Lexor pooltafel. En natuurlijk een aantal flipperkasten.

Aan de rechterzijde vinden we een aantal recente Stern exemplaren met bekende thema's zoals Lord of the Rings, The Simpsons, Spiderman, Nascar en Shrek. Stern is de enige fabrikant ter wereld die op dit moment nog flipperkasten produceert.

Daartegenover de drie bekendste kasten van Capcom: Airborne, Pinball Magic en Big Bang Bar. Capcom heeft in de vorige eeuw getracht Bally/Williams naar de kroon te steken met deze ontwerpen. Helaas trokken de investeerders de stekker er (te vroeg) uit.

Een prachtig gerestaureerde Black Knight staat in de hoek te pronken. Schuin tegenover is een Back to the Future geplaatst.

 
     
     
 
     
     

Hyperballs Ommen
06-83200834
mail