Williams - Funhouse

Funhouse van Williams dateert uit 1990. Er zijn ongeveer 10.750 exemplaren van geproduceerd. De ontwerper is Pat Lawlor die hiermee Williams opnieuw (na Whirlwind en Earthshaker) een succesnummer bracht.  
funhouse01.html

funhouse02.html

funhouse03.html
Een bijzondere pinball, niet alleen vanwege het blauwe kabinet. Het is namelijk de eerste uit de WPC-89 serie van Williams. Maar nog steeds met de looks van een System 11 getuige het alfanumerieke display.  
funhouse04.html

funhouse05.html

funhouse06.html
Om de nieuwe techniek te laten communiceren met het alfanumerieke display is een speciale PCB gemaakt die enkel in de funhouse is gebruikt. Ook werd in de eerste geproduceerde exemplaren de System 11 soundboard gebruikt.    
funhouse07.html

funhouse08.html

funhouse09.html
Deze flipper is voorzien van een replica speelveld van Illinois Pinball met vier lagen clearcoat. Een schitterende reproductie met helaas een groot nadeel: deels niet voorgeboord en in het geheel niet gedimpeld. Veel extra werk dus om alles op de juiste plek te krijgen.  
funhouse10.html

funhouse11.html

funhouse12.html
Alle onderdelen zijn gereviseerd en waar nodig (deels) vervangen. Nieuw geïnstalleerd zijn onder andere: plunger and links, star posts, rubbers, popbumper onderdelen, lampen, software, sleeves, switches, alle plastics et cetera.   
funhouse13.html

funhouse14.html

funhouse15.html
De nieuwe rampen zijn van Pinballinc, Metalen onderdelen zijn gereinigd en gepolijst of hebben een aantal dagen in de tumbler doorgebracht.   
funhouse16.html

funhouse17.html

funhouse18.html
Het kabinet vertoont nauwelijks gebruikerssporen en, dat is uitzonderlijk, het kabinet is niet verkleurd  
funhouse19.html

funhouse20.html

funhouse21.html
   
funhouse22.html

funhouse23.html

funhouse24.html
   
funhouse25.html

funhouse26.html

funhouse27.html
Kijk hier voor beelden van het project

Kijk hier voor beelden van het speelveld