Williams - Black Knight 2000

       

 

De opvolger van het origineel uit 1980. Beter? Minder? De meningen verschillen. Net als het origineel en de sequel trouwens. Had het origineel zowel links als rechts "Magna save", de 2000 heeft dit alleen aan de rechterzijde.   


Links is deze vervangen door de "Kickback". Één van de favoriete speeltjes van de ontwerper, Steve Ritchie. De dubbele flippers aan de bovenzijde zijn vervangen door een enkele flipper aan de rechterzijde. Jammer, dat komt de balcontrole niet ten goede.  


Het origineel is wat dat betreft qua spel minder afhankelijk van de geluksfactor dan deze system 11B variant. Het artwork van Doug Watson (oa Tomcat, Indiana Jones, Attack from Mars) had na ons idee wat minder druk mogen zijn.  


Is er dan niks positiefs te vermelden? Jazeker wel. Brian Schmidt heeft deze pinball voorzien van een schitterende sound. Dit was hem ook al gelukt bij de Swords of Fury bijvoorbeeld.  


Het spel is, zoals we van Steve Ritchie gewend zijn, snel en direct. De rulesheet is eenvoudig van opzet maar blijft voor de beginnende of de gevorderde speler altijd een uitdaging.,

Dit exemplaar is in een uitstekende conditie.  Het kabinet is puntgaaf en heeft mooie heldere kleuren. De translite is perfect, het speelveld is zeer goed. Vrij weinig problemen met mylar gelukkig, hetgeen nogal vaak voorkomt met kasten van deze generatie. De Magnasave is in vergelijking met andere exemplaren redelijk netjes.