Capcom - Airborne

       

 

Tweede flipperkast ontworpen door Capcom. Geproduceerd in het voorjaar van 1996 met een productie aantal van ongeveer 1200 stuks. Althans, volgens de Mr Pinball priceguide. Pinball Database heeft het echter over 1350 stuks.  
airborne01.html

airborne02.html

airborne03.html
Claude Fernandez was verantwoordelijk voor het ontwerp van deze kast. Het zou zijn laatste zijn. In het verleden had hij onder andere de flippers Elektra, Baby PacMan en Spectrum ontworpen.  
airborne04.html

airborne05.html

airborne06.html
Waarschijnlijk heeft Mark Ritchie het handje van deze ontwerper vastgehouden. De center shots, halverwege het speelveld, met een directe return op de inlanes vertonen opvallend veel gelijkenissen met die van de Fishtales...  
airborne07.html

airborne08.html

airborne09.html
Mark Ritchie had echter nog wat afspraken lopen bij Williams, zijn voormalige werkgever. Hij mocht derhalve niet formeel betrokken zijn bij het ontwerp van deze pinball.  
airborne10.html

airborne11.html

airborne12.html
Dit project was een stevige klus. Het NOS speelveld ( PFR touchup en clearcoat) was niet gedimpled aan de onderzijde en bovenzijde. Dat betekent dat er de nodige extra uurtjes geïnvesteerd zijn in het opbouwen.   
airborne13.html

airborne14.html

airborne15.html
Onderdelen zijn moeilijk te scoren en de opbouw ervan vraagt meer dan routine. Daarnaast is het werken aan een Capcom project vrij lastig en tijdrovend als je er geen ervaring mee hebt...  
airborne16.html

airborne17.html

airborne18.html
Dit is de derde Capcom in ons bezit welke zich in een meer dan uitstekende staat bevindt. Mogelijkerwijs in de toekomst nog een Capcom Kingpin. Illinois Pinball is in 2010 weer gestart met een inventarisatie bij eventuele geïnteresseerden.

Wij zeggen, zet #159 er maar naast!

 
airborne19.html

airborne20.html

airborne21.html
 

Klik hier voor beelden van het project.